Čoko blog

U rubrici Čoko blog možete pronaći razne zanimljivosti iz svijeta čokolada i bombona.

Najnovije objave

čokoladni MACARONS

čokoladni MACARONS

Sastojci za makarone:

2 žlice Kandit Dessert Chef kakaa u prahu
200 g šećera u prahu
100 grama sitno mljevenih badema ( prethodno blanširati u kipućoj vodi 30 sek., oguliti i posuštit prije mljevenja )
3 bjelanjka
40 g šećera
prstohvat soli

Opširnije
čokoladni MACARONS
Čokolada u lisnatom tijestu – korak po korak
Čokolada u lisnatom tijestu – korak po korak

Čokolada u lisnatom tijestu – korak po korak

Sastojci:

1 lisnato tijesto
1 čokolada 80 – 100g ( mi smo koristili Kandi No Guilt Almond), ali može i Kandit čokolada za kuhanje 100g
1 jaje
Sjeckani bademi ili lješnjaci

Opširnije
Čokoladne krafne ili ako više volite Choco Donuts

Čokoladne krafne ili ako više volite Choco Donuts

Sastojci:
500 g glatkog brašna
80 g šećera
2 vanilija šećera
prstohvat soli
1 suhi kvasac
1 jaje + 3 žutanjka
350 ml mlijeka
0,5 L ulja
2 žlice ruma/rakije  kako ne bi upile masnoću
naribana korica limuna

100 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje .

Opširnije
Čokoladne krafne ili ako više volite Choco Donuts
Čokoladne kakao palačnke
Čokoladne kakao palačnke

Čokoladne kakao palačnke

Sastojci za palačinke:
2 jaja
200 g brašna
50 g Kandit desert chef kakaa u prahu
500 ml mlijeka
malo soli
žlica šećera

Sastojci za čokoldani punjenje/ preljev:
100 g Kandit Dessert chef čokolade
2-3 žlice mlijeka

Opširnije
Možda najfiniji CHEESECAKE  koji ste ikad probali

Možda najfiniji CHEESECAKE koji ste ikad probali

Sastojci za biskvit s keksom:
250g digestive keksa
100g rastopljenog maslaca
žličica cimeta

Sastojci za kremu od sira:
500g svježeg sira
100g šećera
2 paketića vanilin šećera
2 jaja

Sastojci za preljev od vrhnja:
300g punomasnog kiselog vrhnja
Žlica šećera
Paketić vanilin šećera

150 g Kandit Dessert bijele čokolade za kuhanje

Opširnije
Možda najfiniji CHEESECAKE  koji ste ikad probali
Palačinke s čokoladom
Palačinke s čokoladom

Palačinke s čokoladom

Sastojci za palačinke:

2 jaja
250 g brašna
500 ml mlijeka
malo soli
žlica šećera

Opširnije
Još čokoladniji puding

Još čokoladniji puding

Opširnije
Još čokoladniji puding
Čokoladni muffini
Čokoladni muffini

Čokoladni muffini

Opširnije
Topla čokolada

Topla čokolada

Opširnije
Topla čokolada
Čokoladna torta s višnjama
Čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Opširnije
Čokoladni sladoled

Čokoladni sladoled

Opširnije
Čokoladni sladoled
Raspucani keksići
Raspucani keksići

Raspucani keksići

Opširnije
Čokoladna pita s višnjama

Čokoladna pita s višnjama

Opširnije
Čokoladna pita s višnjama
Schwarzwald torta
Schwarzwald torta

Schwarzwald torta

Opširnije
Čokoladni smoothie

Čokoladni smoothie

Opširnije
Čokoladni smoothie
American cookies
American cookies

American cookies

Opširnije
Blueberry cheesecake

Blueberry cheesecake

Opširnije
Blueberry cheesecake
Breskvice
Breskvice

Breskvice

Opširnije
Sacher torta

Sacher torta

Opširnije
Sacher torta
Keksi s bijelom čokoladom
Keksi s bijelom čokoladom

Keksi s bijelom čokoladom

Opširnije
Marshmallow topla čokolada

Marshmallow topla čokolada

Opširnije
Marshmallow topla čokolada
Marshmallows voli čokoladu
Marshmallows voli čokoladu

Marshmallows voli čokoladu

Opširnije
Kandit cake pops

Kandit cake pops

Opširnije
Kandit cake pops
Čokoladni tart
Čokoladni tart

Čokoladni tart

Opširnije
Voćni tart

Voćni tart

Opširnije
Voćni tart
Povijest čokolade
Povijest čokolade

Povijest čokolade

Uz nju se od davnina pričaju slatke priče o moći i ljubavi. U doba starih civilizacija imala je čak vrijednost suhog zlata. Ona je posebna, mirisna, slasna i jedinstvena – pogađate, to je čokolada. Od dolaska u Europu prije pola tisućljeća pa do danas, čokolada je tražena, posebna - vječna.

Opširnije
Prerada kakaovca

Prerada kakaovca

Priča o čokoladi počinje još davno prije Europljana i ostatka svijeta, u drevnoj civilizaciji Maja i Asteka. Majama i ostalim stanovnicima sjeverne i južne Amerike čokolada je značila statusni simbol.
Vijest o čokoladi prvi je donio Kristofer Kolumbo u 16. stoljeću, a don Herman Cortes godine 1528. prvi je donio mahune kakaovca u Španjolsku, zajedno s tehnologijom za njegovu preradu.

Opširnije
Prerada kakaovca
Blagodati čokolade
Blagodati čokolade

Blagodati čokolade

Čokolada je ukusna, čokolada je slasna, ona je primamljiva i lako dostupna. Koliko je blagotvorno djelovanje čokolade, svakog dana nas iznenadi i ponuka na novu konzumaciju.

Opširnije
Rocher Orange

Rocher Orange

Opširnije
Rocher Orange
No Guilt čokoladna torta s malinama
No Guilt čokoladna torta s malinama

No Guilt čokoladna torta s malinama

Opširnije
Zdravi čupavci kuglice

Zdravi čupavci kuglice

Opširnije
Zdravi čupavci kuglice
Proteinski keksi s No Guilt čokoladom
Proteinski keksi s No Guilt čokoladom

Proteinski keksi s No Guilt čokoladom

Opširnije