Najnovije objave

čokoladni MACARONS
Sastojci za makarone:
2 žlice Kandit Dessert Chef kakaa u prahu
200 g šećera u prahu
100 grama sitno mljevenih badema ( prethodno blanširati u kipućoj vodi 30 sek., oguliti i posuštit prije mljevenja )
3 bjelanjka
40 g šećera
prstohvat soli



Čokolada u lisnatom tijestu – korak po korak
Sastojci:
1 lisnato tijesto
1 čokolada 80 – 100g ( mi smo koristili Kandi No Guilt Almond), ali može i Kandit čokolada za kuhanje 100g
1 jaje
Sjeckani bademi ili lješnjaci

Čokoladne krafne ili ako više volite Choco Donuts
Sastojci:
500 g glatkog brašna
80 g šećera
2 vanilija šećera
prstohvat soli
1 suhi kvasac
1 jaje + 3 žutanjka
350 ml mlijeka
0,5 L ulja
2 žlice ruma/rakije kako ne bi upile masnoću
naribana korica limuna
100 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje .



Čokoladne kakao palačnke
Sastojci za palačinke:
2 jaja
200 g brašna
50 g Kandit desert chef kakaa u prahu
500 ml mlijeka
malo soli
žlica šećera
Sastojci za čokoldani punjenje/ preljev:
100 g Kandit Dessert chef čokolade
2-3 žlice mlijeka

Možda najfiniji CHEESECAKE koji ste ikad probali
Sastojci za biskvit s keksom:
250g digestive keksa
100g rastopljenog maslaca
žličica cimeta
Sastojci za kremu od sira:
500g svježeg sira
100g šećera
2 paketića vanilin šećera
2 jaja
Sastojci za preljev od vrhnja:
300g punomasnog kiselog vrhnja
Žlica šećera
Paketić vanilin šećera
150 g Kandit Dessert bijele čokolade za kuhanje



Palačinke s čokoladom
Sastojci za palačinke:
2 jaja
250 g brašna
500 ml mlijeka
malo soli
žlica šećera





















Povijest čokolade
Uz nju se od davnina pričaju slatke priče o moći i ljubavi. U doba starih civilizacija imala je čak vrijednost suhog zlata. Ona je posebna, mirisna, slasna i jedinstvena – pogađate, to je čokolada. Od dolaska u Europu prije pola tisućljeća pa do danas, čokolada je tražena, posebna - vječna.
Opširnije
Prerada kakaovca
Priča o čokoladi počinje još davno prije Europljana i ostatka svijeta, u drevnoj civilizaciji Maja i Asteka. Majama i ostalim stanovnicima sjeverne i južne Amerike čokolada je značila statusni simbol.
Vijest o čokoladi prvi je donio Kristofer Kolumbo u 16. stoljeću, a don Herman Cortes godine 1528. prvi je donio mahune kakaovca u Španjolsku, zajedno s tehnologijom za njegovu preradu.



Blagodati čokolade
Čokolada je ukusna, čokolada je slasna, ona je primamljiva i lako dostupna. Koliko je blagotvorno djelovanje čokolade, svakog dana nas iznenadi i ponuka na novu konzumaciju.
Opširnije


