Blagodati čokolade

Čokolada je ukusna, čokolada je slasna, ona je primamljiva i lako dostupna. Koliko je blagotvorno djelovanje čokolade, svakog dana nas iznenadi i ponuka na novu konzumaciju.

Među blagodatima na zdravlje ističemo:

  • Sretno srce – brojni članci istraživanja dokazali su da potiče rad krvotoka, smanjuje začepljenje žila i smanjuje nastanak lošeg kolesterola jer se povećava proizvodnja dobrog kolesterola HDL-a. Kako bi srce i dalje kucalo sretno, osobama sa visokim takom preporučuje se konzumacija čokolade jer pomaže u snižavanju tlaka.
  • Čarolija za odmorne mišiće – kako bi se omogućilo unošenje magnezija u mišiće i sprječavanje nakupljanje mliječne kiseline nakon napornog vježbanja, preporuka je korištenja čokoladnog mlijeka.
  • Savršenstvo za kožu – znate li kako uz pomoć čokolade možete i izgledati sjajno? Kakao maslac je najpoznatiji sastojak koji se primjenjuje u kozmetičkoj industriji. Zbog visoke sposobnost zadržavanja vlage, ugodnog blagog mirisa i lagane arome, kakao maslac ima pozitivne fiziološke učinke na tijelo, a njegovi prirodni konzervansi i ugodan miris čine ga idealnim u sprečavanju nastanka strija, zacjeljivanja ispucanih usana i umirivanje suhe i nadražene kože.

  • Snažan antioksidans iz kakaovca ima veliki učinak na zdravlje i ljepotu kože. Svakodnevna konzumacija i korištenje ne samo da poboljšava kvalitetu kože nego može zaštititi i od štetnih UV zraka.
  • Zdraviji mozak – konzumacija čokolade pomaže održavanju koncentracije, memoriranju i lakšem suočavanju sa svakodnevnim stresovima.
  • Više ljubavi – o afrodizijačkom djelovanju čokolade ispričane su mnoge priče, još od Casanove, koji je tvrdio da bez šalice čokolade ne ide u osvajanje žena.

Znanstvena istraživanja doprinose širenju pozitivnih spoznaja o blagodatima pri konzumaciji čokolade, no i sami to možemo osjetiti. Zagrizite taj savršeni božanski spoj kakaa, mlijeka i šećera i osjetiti ćete već tijekom konzumacije koliko ste zadovoljniji.

Ostale objave