
Za biskvit 📝
6 jaja srednje veličine;
150 grama tamne čokolade Kadnit Pure Dark s 84 % kakaa;
250 grama svježih malina
50 grama erythritola;
1 čajna žličica sode bikarbone;
1 čajna žličica cimeta;
1 čajna žličica ekstrakta vanilije;
prsohvat soli;
Za kremu📝
150 grama tamne čokolade Kadnit Pure Dark s 84 % kakaa;
500 grama Mascarponea;
400 grama slatkog vrhnja;
50 grama erythritola;
1 čajna žličica ekstrakta vanilije;
10 grama goveđe želatine;
Postupak 👩🏻🍳
Pećnicu zagrijati na 180 °C. Čokoladu otopiti na pari te ostaviti da se prohladi. Bjelanca umutiti s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Žumanaca umutiti, dodati vanilija ekstakt i erythritol te sve zajedno umutiti, potom dodati sodu bikarbonu i cimet, sve zajedno povezati te dodati rastopljenu čokoladu, izmješati da se spoji i na kraju lagano umješati snijeg od bjelanaca. Staviti peći 25-30 min ovisno o jačini pećnice.
Napomena: U međuvremenu ne otvarati pećnicu, ne provjeravati da li je pećeno nožem, čačakalicom ili slično (time dolazi do razlike u temeperaturi pećnice, ali i nepovoljnog utjecaja na krajnji rezultat strukture biskvita).
Čokoladu otopiti na pari te ostaviti da se prohladi. Mascarpone i slatko vrhnje zajedno ismiksati da se povežu, dodati erythritol i vanilija ekstrakt te još kratko izmiksati. Goveđu želatinu potopiti sa 5-6 jušnih žlica vode, ostaviti da nabubri te rastopiti na laganoj vatri. U rastopljenu želatinu dodati dvije žlice umučene smjese mascarponea i slatkog vrhnja, lagano izmješati da se rastopi, te lagano rashlađeno umješati u preostali dio smjese. Sve zajedno izmiksati te na kraju lagano dodati i izmješati rastopljenu čokoladu.
Na rashlađen biskvit premazati dio kreme, složiti maline, a potom preostali dio kreme, te staviti na hlađenje u hladnjak preko noći. Nakon hlađena tortu dodatno ukrasiti sa preostalim malinama, naribanom čokoladom i poslužiti po želji. Dobar tek 👌🏼
*** Pogodna za dijabetičare
Izradila : Merdijana
IG : naturally_sweet_life