12.05.2017.

Sastojci
- Podloga
- 200 g Koestlin petit beurre keksa
- 150 g maslaca
Krema
- 500 g svježeg sira
- 100 g Kandit Dessert Chef bijele čokolade za kuhanje
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 šlag fix
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 vrećica želatine u prahu
Preljev od borovnica
- 200 ml soka od borovnice
- 100 g svježih ili odleđenih borovnica
- 2 žličice pudinga od vanilije
- 4 žlice šećera
Postupak:
U obruč za tortu podložiti papir za pečenje ( izrezan u formi kalupa). Za podlogu je potrebno usitniti , odnosno samljeti kekse i pomiješati s otopljenim maslacem. Utisnuti u dno kalupa. Ostavit neka odleži u hladnjaku barem pola sata.
Za kremu je potrebno svježi sir sa šećerom i vanilin šećerom u jednoj posudi. U drugoj izmiksajte slatko vrhnje sa šlag fix-om u šlag pa umiksajte u kremu od sira. Bijelu čokoladu potrebno je otopiti na pari i umiksati u kremu. Želatinu je potrebno umiksati u kremu.
Kremu rasporedite po podlozi od keksa, poravnajte i stavite u hladnjak.
Preljev:
100 ml soka pomješajte s borovnicama i šećerom , pa kratko prokuhajte. U drugih 100ml soka umješajte 2 žličice pudinga od vanilije. Sve zajedno kratko prokuhajte kad provrije.
Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme.
Ovaj cheescake je najbolje prirediti dan ranije, prije posluživanja.