Blueberry cheesecake

Blueberry cheesecake

Sastojci

  •     Podloga
  •    200 g Koestlin petit beurre  keksa
  •     150 g maslaca

 Krema

  •     500 g svježeg sira
  •    100 g Kandit Dessert Chef bijele čokolade za kuhanje
  •    250 ml vrhnja za šlag
  •    1 šlag fix
  •     30 g šećera
  •     1 vanilin šećer
  •     1 vrećica želatine u prahu


Preljev od borovnica

  •     200 ml soka od borovnice
  •     100 g  svježih ili odleđenih borovnica
  •     2 žličice pudinga od vanilije
  •     4 žlice šećera


Postupak: 

U obruč za tortu podložiti papir za pečenje ( izrezan u formi kalupa).  Za podlogu je potrebno usitniti , odnosno samljeti kekse i pomiješati s otopljenim maslacem.  Utisnuti u dno kalupa.  Ostavit neka odleži u hladnjaku barem pola sata.

Za kremu je potrebno svježi sir sa šećerom i vanilin šećerom u jednoj posudi. U drugoj izmiksajte slatko vrhnje sa šlag fix-om u šlag pa umiksajte u kremu od sira. Bijelu čokoladu potrebno je otopiti na pari i umiksati u kremu.  Želatinu je potrebno umiksati u kremu.

Kremu rasporedite po podlozi od keksa, poravnajte  i stavite u hladnjak.

Preljev:

100 ml soka pomješajte s borovnicama i šećerom , pa kratko prokuhajte. U drugih 100ml soka umješajte 2 žličice pudinga od vanilije. Sve zajedno kratko prokuhajte kad provrije.

Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme.  

Ovaj cheescake je najbolje prirediti dan ranije, prije posluživanja.

Ostale objave