Breskvice

Breskvice

Sastojci:

  • 4 cijela jaja
  • 4 dcl šećera
  • 1,5 dcl ulja
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ dcl mlijeka

 
4 jaja i 4 dcl šećera  potrebno je izmiksati i dodati ulje, brašno, prašak za pecivo i ulje. Izmješajte i ostavite da stoji 2 sata. Poslije dodati brašno da ne bude ni mekano ni tvrdo (min 500g) tako da se mogu praviti kuglice.  Praviti kuglice, peći na papiru da ne promjene boju cca 10 min (zagrijati rernu na 200 pa smanjiti na 180° ). Odmah ispečene breskvice dubiti.


Sastojci za fil:

  • Izmrvljeno tijesto od dubljenja breskvica
  • 2 žlice pekmeza
  • Šaka do dvije mljevenih oraha
  • 10 dkg otopljene čokolade
  • 2 žlice margarina
  • 2 žličice ruma
  • ½ dcl mlijeka


Izmiješati sve sastojke za fil. Dodati još mlijeka ili pekmeza ovisno o konzistenciji smjese i puniti breskvice. 

 
Bojanje:

  • 2 dcl vode
  • ½ bočice ekstrakta jagode, maline ili višnje


Umočiti u tu tekućinu pa u kristal šećer (bolje ostaviti da se malo upiju pa onda uvaljati u šećer, da se šećer ne nakvasi previše)

Ostale objave