16.05.2017.
Sastojci za tijesto:
- 22 dag brašna
- ½ praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 žutanjak
- 10 dag šećera
- 10 dag margarina
Izmiksati jaje i žutanjak i maslac sa šećerom. Brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano umiksati u smjesu. Peći 10-15 min/180°C
Nadjev 1
- 1 tegla kompota od višanja
- 2 žlice gustina
- cimet, šećer
Ocijediti višnje i pomiješati ih sa cimetom, gustinom i šećerom. Višnje rasporediti na pečenu koru.
Nadjev 2
- 14 dag maslaca
- 15-20 dag čokolade (otopiti na pari)
- 4 jaja
- 20 dag šećera
Izmiksati jaja sa šećerom i maslacem. U smjesu dodati na pari otopljenu čokoladu. Smjesom preliti višnje i peći 35 min na 180°C.
Ohlađenu pitu ukrasiti sa čokoladnom glazurom i usitnjenim lješnjacima.