19.05.2017.

Sastojci:
- 5 jaja
- 10 dkg Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
- 20 dkg šećera
- 20 dkg margarina ili maslaca
- 4 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kompot višanja
Sastojci za kremu:
- 20 dkg Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
- 400 ml vrhnja za šlag
Postupak:
Umutiti žumanjke i šećer, potom dodati margarin ili maslac koji se prethodno izmiksa, rastopljenu čokoladu i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umiještati snijeg od bjelanjaka.
Izliti smjesu u kalup i dodati višnje.
Peći na 180°C 35-40 minuta. Zbog višanja provjeriti čačkalicom sredinu da li je pečeno. Pečeni biskvit natopiti sokom od višanja i ostaviti da se ohladi.
Krema:
Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja (ne smije prokuhati) i preliti preko kockica čokolade. Miješati dok se god čokolada ne otopi. Malo pričekati da se lagano ohladi krema pa pažljivo preliti preko biskvita. Ostaviti preko noći da se stvrdne.