Čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 10 dkg Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
  • 20 dkg šećera
  • 20 dkg margarina ili maslaca
  • 4 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kompot višanja  

 

Sastojci za kremu:

  • 20 dkg Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
  • 400 ml vrhnja za šlag

 

Postupak:

Umutiti žumanjke i šećer, potom dodati margarin ili maslac koji se prethodno izmiksa,  rastopljenu čokoladu i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.  Na kraju lagano umiještati snijeg od bjelanjaka.

Izliti smjesu u kalup i dodati višnje.

Peći na 180°C  35-40 minuta.  Zbog višanja provjeriti čačkalicom sredinu da li je pečeno. Pečeni biskvit natopiti sokom od višanja i ostaviti da se ohladi.

Krema:

Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja (ne smije prokuhati)  i preliti preko kockica čokolade. Miješati dok se god čokolada ne otopi.  Malo pričekati da se lagano ohladi krema pa pažljivo preliti preko biskvita. Ostaviti preko noći da se stvrdne.

Ostale objave