Čokoladni tart

Čokoladni tart

Sastojci za prhko tijesto

  • 200 g brašna
  • 50 g Kandit Dessert Chef kakaa u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
  • 1 jaje
  • 125 g omekšalog maslaca 

Sastojci za kremu

  • 500 ml biljnog vrhnja za šlag
  • 200 g Kandit Desset Chef čokolade za kuhanje 


Postupak

Pomiješati brašno, kakao, vanilin šećer, šećer,  jaje i maslac i umijesiti tijesto.

Tijesto ostaviti da odstoji u hladnjaku barem sat vremena.

Nakon toga tijesto izvaljati i staviti u kalup za tart. Peći na 180 stupnjeva 20-ak min dok tijesto lagano ne dobije zlatnu boju.

U međuvremenu,  zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, ali ne smije zakuhati.  Dodati u vrhnje čokoladu za kuhanje. Miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

Na ohlađeno tijesto, preliti prohlahlađenu čokoladnu kremu.

Ostaviti u hladnjaku da se da se čokolada u potpunosti stisne.

Ukrasiti po želji sa sezonskim voćem i listićima mente.

Ostale objave