05.05.2017.
Sastojci za prhko tijesto
- 200 g brašna
- 50 g Kandit Dessert Chef kakaa u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 1 jaje
- 125 g omekšalog maslaca
Sastojci za kremu
- 500 ml biljnog vrhnja za šlag
- 200 g Kandit Desset Chef čokolade za kuhanje
Postupak
Pomiješati brašno, kakao, vanilin šećer, šećer, jaje i maslac i umijesiti tijesto.
Tijesto ostaviti da odstoji u hladnjaku barem sat vremena.
Nakon toga tijesto izvaljati i staviti u kalup za tart. Peći na 180 stupnjeva 20-ak min dok tijesto lagano ne dobije zlatnu boju.
U međuvremenu, zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, ali ne smije zakuhati. Dodati u vrhnje čokoladu za kuhanje. Miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Na ohlađeno tijesto, preliti prohlahlađenu čokoladnu kremu.
Ostaviti u hladnjaku da se da se čokolada u potpunosti stisne.
Ukrasiti po želji sa sezonskim voćem i listićima mente.