06.05.2017.

Sastojci za biskvit:
- 350g maslaca
- 300g šećera
- 350 g brašna
- 6 jaja
- 1 vanilin sećer
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 1 vrhnje
- 200g svježeg krem sira ( abc sir )
- 1 vanilin šećer
Glazura:
- 100 g Kandit Dessert čokolade za kuhanje
- 100 g Kandit Dessert bijele čokolade za kuhanje
Postupak:
U omekšali maslac dodati šećer i vanilin šećer i dobro izmiksati. Umiksati jedno po jedno jaje, nakon toga umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Trebali bi dobii gustu smjesu. Smjesu izliti u kalup i peći na 175 stupnjeva 20 min.
Ohlađen biskvit usitniti na što manje komadiće. U usitnjeni biskvit umiješati vrhnje s vanilin šećerom i svježi krem sir. Dobro izmiješati i praviti male kuglice, koje bi trebale biti podjednake veličine.
Otopiti bijelu i tamnu Kandit Dessert Chef čokoladu. Kuglice nabosti na štapiće za cake pops. Staviti u hladnjak preko noći ( ili barem nekoliko sati) da se smjesa dobro ohladi i stisne.
Rastopiti čokoladu i umakati kuglice. Kada se čokolada malo stisne, da nije tekuća posipati sa željnim jestivim dekoracijama - šarenim mrvicama ili preostalom Kandit čokoladom.