Kandit cake pops

Kandit cake pops

Sastojci za biskvit:

  • 350g maslaca
  • 300g šećera
  • 350 g brašna
  • 6 jaja
  • 1 vanilin sećer
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:  

  • 1 vrhnje
  • 200g svježeg krem sira ( abc sir )
  • 1 vanilin šećer 

Glazura:

  • 100 g Kandit Dessert čokolade za kuhanje
  • 100 g Kandit Dessert bijele čokolade za kuhanje


Postupak:    

U omekšali maslac dodati šećer i vanilin šećer  i dobro izmiksati.  Umiksati jedno po jedno jaje, nakon toga umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.  Trebali bi dobii gustu smjesu. Smjesu izliti u kalup i peći na 175 stupnjeva 20 min.

Ohlađen biskvit usitniti na što manje komadiće.  U usitnjeni biskvit umiješati  vrhnje s vanilin šećerom i  svježi krem sir.  Dobro izmiješati i praviti male kuglice, koje bi trebale biti podjednake veličine.

Otopiti bijelu i tamnu Kandit Dessert Chef čokoladu. Kuglice nabosti na štapiće za cake pops.  Staviti u hladnjak preko noći ( ili barem nekoliko sati)  da se smjesa dobro ohladi i stisne. 

Rastopiti čokoladu i umakati kuglice. Kada se čokolada malo stisne, da nije tekuća posipati sa željnim jestivim dekoracijama  - šarenim mrvicama ili preostalom Kandit čokoladom. 

Ostale objave