Keksi s bijelom čokoladom

Keksi s bijelom čokoladom

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • 2 jajeta
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g bijelog kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g sjeckane bijele Kandit Dessert Chef čokolade
  • 100 g sjeckanih prženih lješnjaka
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo


Izmiksati jaja, šećer, vanilin šećer i maslac (kratko, da se smjesa sjedini), dodati sjeckanu čokoladu i lješnjake miksajući na najmanjoj brzini te na kraju dodati brašno i prašak za pecivo.

Potrebno je polako miksati jer smjera bude jako gusta.

Smjesu vaditi iz posude malom žlicom i oblikovati kuglice (ne treba ih puno po rukama, dovoljno ih je sam malo oblikovati) i kuglice stavljati na papir za pečenje, ne preblizu jer se dosta rašire tijekom pečenja.

Peći na 180 ° 15-20 min (dok ne počnu dobivati zlatnosmeđu boju).

Po želji ih, kad se ohlade, možete umočiti u čokoladu.

Ostale objave