09.05.2017.
Sastojci:
- 250 g omekšalog maslaca
- 2 jajeta
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g bijelog kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g sjeckane bijele Kandit Dessert Chef čokolade
- 100 g sjeckanih prženih lješnjaka
- 400 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Izmiksati jaja, šećer, vanilin šećer i maslac (kratko, da se smjesa sjedini), dodati sjeckanu čokoladu i lješnjake miksajući na najmanjoj brzini te na kraju dodati brašno i prašak za pecivo.
Potrebno je polako miksati jer smjera bude jako gusta.
Smjesu vaditi iz posude malom žlicom i oblikovati kuglice (ne treba ih puno po rukama, dovoljno ih je sam malo oblikovati) i kuglice stavljati na papir za pečenje, ne preblizu jer se dosta rašire tijekom pečenja.
Peći na 180 ° 15-20 min (dok ne počnu dobivati zlatnosmeđu boju).
Po želji ih, kad se ohlade, možete umočiti u čokoladu.