Možda najfiniji Cheesecake koji ste ikad probali

Možda najfiniji Cheesecake koji ste ikad probali
  • Obruč kalupa za tortu ( veličine 26 cm) obložiti alu folijom
  • Potrebno je samljeti kekse i pomiješati sa cimetom i rastopljenim maslacem. Smjesu utisnuti u kalup za tortu i na bočne stranice kalupa. Kratko staviti u frižider kako bi se stisnuo maslac.
  • Mikserom miješati sir sa šećerom, vanilin šećerom dok se ne dobije kremasta smjesa, a onda umiješati jaja.
  • Smjesu preliti preko keksa i peći na 180 ⁰C 30 min.
  • Vrhnje pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Izvaditi tortu iz pećnice i preliti kremu od vrhnja. Peći još 10min.
  • Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi. Na ohlađenu tortu preliti na pari otopljenu bijelu čokoladu.

Preko noći ostaviti u hladnjaku.  Servirati sutradan. 

Ostale objave