10.05.2017.

Sastojci:
Za biskvit:
- 70 g šećera kristal šećera
- 60 g šećer u prahu
- 150 g maslaca
- 8 jaja
- 200 g Kandit dessert Chef čokolade za kuhanje
- prstohvat soli
- 150 g oštrog brašna
- 1 žličica za pecivo
- 200 g pekmeza od marelice
Glazura :
- 70 g maslaca
- 200 g čokolade za kuhanje
Postupak:
Bjelanjke izmiksajte u snijeg te u njega umiksajte šećer u prahu.
Izmiksajte žumanjke sa kristal šećerom, a kada smjesa postane pjenasta umiksajte omekšali maslac.
U smjesu žumanjaka , maslaca i šećera ručno umiješati Kandit čokoladu otopljenu na pari.
Brašno, u koje jeprethodno umiješan prašak za pecivo, umiješati u čokoladnu smjesu. Lagano umiješati u smjesu snijeg od bjelanjaka.
Smjesu isipajte u kalup za tortu koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Peći na 180°C. Nakon pola sata probodite tortu s čačkalicom. Ako je čačkalica suha, biskvit je gotov.
Kada se torta ohadi prerežite ju na pola. Zagrijte pekmez od marelice sa 2 žlice vode i njime premažite i donju i gornju polovicu torte.
Rastopite maslac i u njega dodajte komadiće čokolade za kuhanje. Miješati dok se čokolada ne otopi.
Glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne.