Sacher torta

Sacher torta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 70 g šećera kristal šećera
  • 60 g šećer u prahu  
  • 150 g maslaca
  • 8 jaja
  • 200 g Kandit dessert Chef čokolade za kuhanje
  • prstohvat soli
  • 150 g oštrog brašna
  • 1 žličica za pecivo
  • 200 g pekmeza od  marelice


Glazura :

  • 70 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje


Postupak:

Bjelanjke izmiksajte u  snijeg te u njega umiksajte šećer u prahu. 

Izmiksajte žumanjke sa kristal šećerom, a kada smjesa postane pjenasta umiksajte omekšali maslac. 

U smjesu žumanjaka , maslaca i šećera ručno umiješati  Kandit čokoladu otopljenu na pari. 

Brašno, u koje jeprethodno umiješan prašak za pecivo, umiješati u čokoladnu smjesu.   Lagano umiješati u smjesu snijeg od bjelanjaka. 

Smjesu isipajte u kalup za tortu koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Peći na 180°C. Nakon pola sata probodite tortu s čačkalicom. Ako je čačkalica suha, biskvit je gotov.

Kada se torta ohadi prerežite ju na pola.  Zagrijte pekmez od marelice sa 2 žlice vode i njime premažite i donju i gornju polovicu torte. 

Rastopite maslac i u njega dodajte komadiće čokolade za kuhanje.  Miješati dok se čokolada ne otopi.

Glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne.

Ostale objave