15.05.2017.

Sastojci:
- 7 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g brašna
- 3 žlice ulja
- 60 g Kandit Dessert Chef kakaa
- na vrhu noža praška za pecivo
Krema 1:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 200 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
- 1 staklenka višanja
Krema 2:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 šlag fix
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice rakije od višanja
- 2 - 3 žlice šećera u prahu
Dekoracija:
- 2 vrećice šlaga u prahu
- višnje
Od bjelanjaka i 150 g šećera ulupati čvrst snijeg. Žumanjke mutiti pjenasto s 100 g šećera i vanilin šećer, u to dodati žlicu po žlicu ulja. Promiješati brašno, kakao i prašak za pecivo i to prosijati preko smjese od žumanjaka, na kraju dodavati snijeg od bjelanjaka i pažljivo miješati. Izliti tijesto u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici na 180° oko 40 min. Kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda prerezati 2 puta kako bi se dobile 3 kore.
Krema1 - zagrijati slatko vrhnje za šlag i u njemu rastopiti čokoladu, i ostaviti da se ohladi.
Krema2 – istući slatko vrhnje za šlag sašlag fiksom čvrsto, dodati rakiju, vanilin šećer i šećer u prahu, mutiti još malo.
U kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od višnja, na to složiti višnje, preko dođe 1. krema, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. kremom i na kraju dođe treća kora. Tortu pustiti na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po želji.