Schwarzwald torta

Schwarzwald torta

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g brašna
  • 3 žlice ulja
  • 60 g Kandit Dessert Chef kakaa
  • na vrhu noža praška za pecivo


Krema 1:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 200 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
  • 1 staklenka višanja

Krema 2:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 šlag fix
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice rakije od višanja
  • 2 - 3 žlice šećera u prahu


Dekoracija:

  • 2 vrećice šlaga u prahu
  • višnje

 
Od bjelanjaka i 150 g šećera ulupati čvrst snijeg.  Žumanjke mutiti pjenasto s 100 g šećera i vanilin šećer, u to dodati žlicu po žlicu ulja. Promiješati brašno, kakao i prašak za pecivo i to prosijati preko smjese od žumanjaka, na kraju dodavati snijeg od bjelanjaka i pažljivo miješati. Izliti tijesto u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici na 180° oko 40 min. Kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda prerezati 2 puta kako bi se dobile 3 kore.

Krema1 - zagrijati slatko vrhnje za šlag i u njemu rastopiti čokoladu, i ostaviti da se ohladi.

Krema2 – istući slatko vrhnje za šlag sašlag fiksom čvrsto, dodati rakiju, vanilin šećer i šećer u prahu, mutiti još malo.

U kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od višnja, na to složiti višnje, preko dođe 1. krema, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. kremom i na kraju dođe treća kora. Tortu pustiti na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po želji.

Ostale objave