Voćni tart

Voćni tart

Sastojci za prhko tijesto

  • 250 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
  • 1 jaje
  • 125 g omekšalog maslaca 
  • Naribana korica pola EKO limuna

Sastojci za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 9 žlica šećera
  • 1 mileram vrhnje

Glazura:

  • 100 g Kandit  Dessert Chef bijele čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca

 
Pomiješati brašno, vanilin šećer, šećer,  jaje i maslac i umijesiti tijesto.  Tijesto ostaviti da odstoji u hladnjaku barem sat vremena.   

Nakon toga tijesto izvaljati i staviti u male kalupe za tart. Peći na 180 stupnjeva 20-ak min dok tijesto lagano ne dobije zlatnu boju.

Pomiješati puding, šećer sa 1,5 dcl mlijeka. Kada mlijeko provrije dodati puding. Kada se skuha, u vrući puding umiješati  mileram. Ostaviti da se potpuno ohladi.  

Otopiti maslac da se otopi i u njega dodati kockice bijele KDC čokolade. Miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi i dobije jednolična smjesa.

Svaki pojedinačni tart puniti sa kremom, preliti bijelom glazurom. Na svaki tart poslagati sezonsko voće.  

Ostale objave