04.05.2017.

Sastojci za prhko tijesto
- 250 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 1 jaje
- 125 g omekšalog maslaca
- Naribana korica pola EKO limuna
Sastojci za kremu:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 9 žlica šećera
- 1 mileram vrhnje
Glazura:
- 100 g Kandit Dessert Chef bijele čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
Pomiješati brašno, vanilin šećer, šećer, jaje i maslac i umijesiti tijesto. Tijesto ostaviti da odstoji u hladnjaku barem sat vremena.
Nakon toga tijesto izvaljati i staviti u male kalupe za tart. Peći na 180 stupnjeva 20-ak min dok tijesto lagano ne dobije zlatnu boju.
Pomiješati puding, šećer sa 1,5 dcl mlijeka. Kada mlijeko provrije dodati puding. Kada se skuha, u vrući puding umiješati mileram. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Otopiti maslac da se otopi i u njega dodati kockice bijele KDC čokolade. Miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi i dobije jednolična smjesa.
Svaki pojedinačni tart puniti sa kremom, preliti bijelom glazurom. Na svaki tart poslagati sezonsko voće.