03.06.2020.
Priprema:
-
U zdjelu stavite suhe sastojke i izmiješate brašno, sol, kvasac, šećer, vanilijin šećer i naribanu koricu limuna.
-
Dodajte jaja, rum i polagano ulijevate mlako mlijeko dok miksate spiralnim nastavkom za mikser. Miksajte dok tijesto ne bude glatko.
-
Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ga sat vremena na toplom dok ne naraste.
Kada je tijesto dovoljno naraslo malo ga ponovno mijesiti i razvaljati na pobrašnjenoj površini. Tijesto bi trebalo razvaljati na debljinu 1 cm. -
Većim kalupom izrežite krugove, a u sredini manjim kalupom napravite dodatnu rupu za izgled pravih donutsa.
-
Ponovno ih prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 15-20 minuta.
-
U dubljem loncu zagrijte ulje. Ulje mora biti vrelo . Stavite nekoliko krafni u lonac i pržite ih na laganoj vatri 2-3 minute.
-
Tople krafne prelijte ili gornji dio uronite u Kandit dessert chef čokoladu koju ste prethodno otopili na pari.