Čokoladne krafne ili ako više volite Choco Donuts

 

Priprema:

  • U zdjelu stavite suhe sastojke i izmiješate brašno, sol, kvasac, šećer, vanilijin šećer i naribanu koricu limuna.

  • Dodajte jaja, rum i polagano ulijevate mlako mlijeko dok miksate spiralnim nastavkom za mikser. Miksajte dok tijesto ne bude glatko.

  • Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ga sat vremena na toplom dok ne naraste.
    Kada je tijesto dovoljno naraslo malo ga ponovno mijesiti i razvaljati na pobrašnjenoj površini. Tijesto bi trebalo razvaljati na debljinu 1 cm.

  • Većim kalupom izrežite krugove, a u sredini manjim kalupom napravite dodatnu rupu za izgled pravih donutsa.

  • Ponovno ih prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 15-20 minuta.

  • U dubljem loncu zagrijte ulje. Ulje mora biti vrelo . Stavite nekoliko krafni u lonac i pržite ih na laganoj vatri 2-3 minute.

  • Tople krafne prelijte ili gornji dio uronite u Kandit dessert chef čokoladu koju ste prethodno otopili na pari.

Ostale objave